sâmbătă, 7 aprilie 2012

Cristaloterapia

Utilizeaza cristalele in tratarea diverselor emotii negative umane, dar concentrate pe fiecare emotie in parte.. Pentru aceasta, sunt folosite in special cristalele in forma lor naturala, bruta, neprelucrata, neslefuita pentru un efect mai benefic.
Astfel, cele mai utilizate cristale sunt patru verietati de cuart: cuartul fumuriu, citrinul, ametistul si cuartul roz.
Cuartul fumuriu vindeca fricile: anxietatea, fobiile, frica de moarte, etc. Cuartul fumuriu contine impuritati de aluminiu ce canalizeaza frica in atentie sau entuziasm, dar in special in atentie. Pentru a beneficia de acest efect este bine sa purtam la noi un cuart fumuriu ori de cate ori simtim nevoia pentru purificarea rezonantelor negative.
Citrinul este o varietate de cuart de culoare oranj cu reflecte rosii-galbene. Emotiile care le vindeca sunt cele de tip foc: mania, orgoliul, impulsivitatea. Contine impuritati de fier tocmai si culoarea asociata acestui metal. Citrinul transforma aceste emotii negative intr-un corespondent apropiat cu valente pozitive ca pasiunea, daruirea, ardoarea. Citrinul se poate purta chiar sub ombilic printr-un medalion mare asezat cu varful in sus.
Ametistul este o varietate de cuart de culoare mov cu reflexe albastre datorita impuritatilor de fier bivalent ce da acesta nuanta. Amestistul este specific intelectului, purtarea lui, in special pe frunte sau in zona gatului sub forma unui pandativ stramt, creste nivelul de rezonanta catre planul intelectual. Este un fel de cristal panaceu, el actioneaza asupra tuturor emotiilor negative in plan mental. 
Cristalul roz este folosit in terapia sufletului si a inimii, a traumelor sufletesti si actioneaza in plan afectiv. Cuartul roz poate fi purtat ca si un colier lung care sa ajunga pana la mijlocul pieptului. Alte cristale folosite mai sunt cuartul verde pentru tratarea ego-ului personal, a invidiei, geloziilor si readucerea bunatatii, generozitatii. Este indicata purtarea acestui cuart exact pe diafragma pentru relaxare personala si un efect marit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu